loading...

تولید انواع تجهیزات گرمایشی

بازدید : 51
دوشنبه 14 تير 1400 زمان : 10:18

معرفی مبدل حرارتی صفحه ای

مبدل حرارتی صفحه ای، یکی از بهترین گزینه ها برای کاربرد در سیستم های انتقال حرارت به شمار می روند. از این مبدل ها به عنوان اواپراتور، کندانسور، اکونومایزر و دی سوپر هیتر در چیلر ها و هیت پمپ ها و بسیاری موارد دیگر استفاده و بهره برداری می شود. از خصوصیات مبدل های حرارتی صفحه ای، می توان به کارکرد در فشار کاری بالا اشاره کرد. فشار کاری این محصولات 40 bar می باشد. همچنین مبدل های حرارتی صفحه ای دارای دو نوع جوشی و واشری می باشند که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های متفاوتی دارند.

از جمله خصوصیاتی که به نوعی امتیاز این نوع مبدل ‌های حرارتی صفحه ای به شمار می ‌آید می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار عملکرد بالا
  • کاهش وقوع یخ زدگی در سیستم
  • ابعاد فوق العاده کوچک و وزن کم
  • عملکرد با کمترین نوسان فشار و دما
  • راندمان بالا بدلیل اختلاف دمای کم دو طرف مبدل

طراحی مبدل های حرارتی صفحه ای

در مبدل های حرارتی صفحه ای، به جای عبور لوله از درون یک محفظه (مانند مبدل های لوله ای و مبدل های پوسته و لوله) در عوض محفظه هایی به صورت متوالی وجود داشته که معمولاً عمق کمی دارند و توسط صفحات فلزی موج دار از یک دیگر جدا می شوند. این صفحات فلزی به کار رفته در مبدل های صفحه ای، ورق های نازک فلزی پرس شده ای هستند که غالباً از جنس فولاد ضد زنگ می باشند، چرا که استحکام مناسبی داشته و توانایی تحمل دمای بالا و مقاومت در برابر خوردگی را خواهند داشت. صفحات این مبدل ها به گونه ای پرس می شوند که فرورفتگی هایی (کانال) با زاویه مستقیم، جهت هدایت جریان سیالی که وارد مبدل شده است، ایجاد شوند.

اساساً دو نوع طراحی عمده برای مبدل های حرارتی صفحه ای تعریف می شود، که عبارت است از:

  • مبدل های حرارتی صفحه ای واشر دار

در نوع واشر دار مبدل های حرارتی صفحه ای، واشر هایی که عمدتاً از جنس لاستیک می باشند، بین صفحات فلزی قرار گرفته و آب بندی مورد نیاز را شکل می دهند. به طوری که دور تا دور لبه صفحات چسبیده می شوند. وجود این آب بندی جهت جلوگیری از نشتی جریان های سیال و اختلاط آن ها با یک دیگر ضروری است، اما علاوه بر این، هدایت جریان های سیال درون کانال های ایجاد شده به کمک همین واشر ها صورت می گیرد. در مبدل های صفحه ای واشر دار، افزایش و یا کاهش سطح تبادل کننده گرما و در نتیجه تغییر ظرفیت انتقال حرارت مبدل، به سادگی با اضافه کردن و یا کم کردن تعداد صفحات فلزی امکان پذیر می باشد. استفاده از این نوع مبدل های صفحه ای برای انتقال حرارت بین جریان های سیالی با حجم زیاد اما با فشار کم یا متوسط مناسب می باشد.

  • مبدل های حرارتی صفحه ای لحیم کاری شده

در واقع، این نوع از مبدل های حرارتی صفحه ای، بسته ای شامل صفحات فلزی با کانال های موج دار می باشند که بین هر یک از این صفحات، مواد پر کننده ای وجود دارد. به نحوی که هنگام فرایند لحیم کاری در خلاء، ماده پر کننده، نقطه اتصالی را در هر نقطه تماس بین صفحات، شکل داده و کانال های پیچیده ای را ایجاد می کند. مبدل های صفحه ای لحیم کاری شده طرحی ویژه و مناسب برای انتقال حرارت بین سیال های پر فشار می باشند.

عملکرد مبدل حرارتی صفحه ای

در مبدل حرارتی صفحه ای سیال گرم و سرد در دو جهت مخالف وارد مبدل می شوند. این صفحات سیال ها به صورت یکی در میان سرد و گرم در کنار یک دیگر قرار گرفته اند تا تبادل حرارت بین دو سیال صورت بگیرد.

ویژگی های مهم مبدل حرارتی صفحه ای

  • مبدل های حرارتی صفحه ای در بیمارستان ها و ساختمان های مرتفع به صورت مرکزی یا مستقل قابل استفاده می باشند.
  • مبدل های حرارتی جوشی، در چیلر های صنعتی، مسکونی و چیلر های جذبی به عنوان اواپراتور و کندانسور نیز استفاده می شوند.
  • در کاربری گرمایش از کف و گرمایش ذوب برف از سیال ثانویه آب و اتیلن گلیکول (ضد یخ)، در مبدل های حرارتی جوشی استفاده می شود.
  • در اواپراتور های سیستم های خنک کننده نیز از سیال آب، مخلوط آب با اتیلن گلیکول و مخلوط آب با پروپیلن گلیکول می توان استفاده کرد.
  • از مبدل های حرارتی صفحه ای جوشی، علاوه بر کاربرد در سیستم های برودتی، در سیستم های گرمایشی نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.
  • از جمله کاربرد های گرمایشی مبدل های صفحه ای می توان به گرمایش آب مصرفی، گرمایش از کف، گرمایش جهت ذوب برف و گرمایش استخر های شنا اشاره کرد.
  • در چیلر هایی که از کندانسور آبی استفاده می کنند، استفاده از مبدل های حرارتی صفحه ای سبب افزایش راندمان، کاهش فشار کارکرد و کاهش ضریب رسوب پذیری می شود.
  • جهت کنترل دمای روغن بهتر است از شیر سه راهه ترمواستاتیک در مدار آب خنک کننده استفاده شود و یا کنترل مدام دبی آب خنک کننده، دمای خروجی روغن ثابت می ماند.
  • مبدل های صفحه ای جوشی به دلیل ابعاد مناسب و وزن کم، راندمان بالا و فشار تست و کار بالا تر در پروسه های صنعتی مختلف نظیر صنایع هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند.
  • عملکرد مبدل حرارتی صفحه ای به نحوی است که آب گرم دیگ با دمای ورودی حدودی ۸۰ درجه سانتی گراد به عنوان سیال گرم کننده به قسمت اولیه مبدل وارد شده و آب خروجی از قسمت ثانویه بر اساس کاربرد های مختلف و دماهای مختلف خارج می شود.
  • روغن های صنعتی (به عنوان یکی از سیال هایی که می توانند در مبدل های حرارتی جوشی صفحه ای استفاده شوند) در دو نوع حلال و غیر حلال استفاده می شوند، در این حالت سیال خنک کننده می تواند آب یا مبرد های دیگر باشند.
  • از مبدل حرارتی صفحه ای جوشی، در سیستم های هیت پمپ نیز، به عنوان کندانسور یا اواپراتور استفاده می شود. در این دستگاه ها، گرمایش آب مصرفی مورد نیاز ساختمان نیز توسط این مبدل ها تأمین شده و جهت مصرف استفاده می شود.

کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای

با توجه به طراحی های مختلفی که برای مبدل های حرارتی صفحه ای وجود دارد، طیف گسترده ای از کاربرد های موجود را می توان برای این مبدل ها در نظر گرفت.

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای جوشکاری شده

نیروگاه های تولید برق، پالایشگاه های نفتی و ...

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای لحیم کاری شده

هیت پمپ، چیلر، سیستم سرمایش و گرمایش منطقه ای به عنوان واحد رابط حرارتی و ...

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار

سیستم های سرمایش و گرمایش منطقه ای به منظور ایجاد ارتباط بین ساختمان و شبکه، بازیابی حرارت، HVAC و صنایع گوناگونی از جمله مواد غذایی

موارد استفاده از مبدل های صفحه ای در سیستم های تبرید

  • به عنوان کندانسور جهت دفع حرارت از دستگاه
  • کاربرد به عنوان اواپراتور (با نوع انبساط مستقیم)
  • کاربرد به عنوان دی سوپر هیتر و در نقش سرد کننده گاز خروجی کمپرسور و کاهش ابعاد کندانسور در دستگاه
  • استفاده به عنوان اکونومایزر یا سابکولر جهت انتقال حرارت خط ساکشن و خط مایع و افزایش راندمان دستگاه

دلیل استفاده از مبدل صفحه ای برای گرم کردن محیط

یک دلیل استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای گرم کردن محیط است. مبدل‌ های حرارتی صفحه ای در رادیاتور ها یا فن کویل‌ ها توسط بخار یا آب داغ برای گرم کردن آب آن ‌ها است. در این دستگاه‌ ها مبدل و بخار یا آب داغ وجود دارد و در سوی دیگر آب وجود دارد. این آب، گرما را جذب کرده که با فرستادن آن به داخل رادیاتور ها باعث گرم شدن محیط می ‌شود.

دلیل استفاده از مبدل صفحه ای در سیستم‌ های گرمایشی

تامین آب گرم مصرفی

در سیستم‌ های گرمایشی فوری و جدید به دلیل وجود مبدل صفحه ای حرارتی، آب گرم در هر زمانی در دمای 43 درجه سانتی گراد تولید شده و قابل مصرف است. درحالی که در دستگاه‌ های مدل قدیمی گرمایشی آب گرم مورد نیاز تا دمای 60 درجه سانتی گراد بالا می ‌رود و در منابع کویل دار یا منبع دو جداره ذخیره می‌ شود. این آب در هنگام استفاده با آب سرد مخلوط شده و به دمای مناسب 43 درجه سانتی گراد می ‌رسد که قابل استفاده است. در نتیجه وجود مبدل حرارتی صفحه ای در سیستم گرمایشی فوری باعث کاهش مصرف انرژی و آب می ‌شود.

افزایش دمای آب سبب تشکیل رسوب بیشتر در سیستم شده و به تبع آن با افزایش رسوب نیز باعث افزایش دمای آب می ‌شود، برای حل این مشکل در سیستم گرمایش فوری از مبدل صفحه ای استفاده شده است. همان طور که بیان شد وجود مبدل حرارتی صفحه ای در سیستم سبب می ‌شود آب تا دمای 43 درجه گرم شود و به دما های بالا تر نرسد در نتیجه تولید رسوب کم تری نسبت به منابع کویل دار در مبدل حرارتی صفحه ای و لوله‌ های سیستم صورت می‌ گیرد.

دلایل استفاده از مبدل صفحه ای در سیستم‌ های سرمایشی

  • محافظت كندانسور از رسوب

به دو دلیل از مبدل‌ های صفحه ‌ای می ‌توان در کندانسور استفاده کرد یکی با وجود مبدل ‌های صفحه ‌ای می ‌توان بین سیال گرم شونده و گرم کننده به نزدیکی دما در حد یک درجه سانتی گراد دسترسی داشت و دیگری این که در برج خنک کننده مدار باز وجود دارد که سبب ورود آلودگی به آب داخل آن می ‌شود که سبب ایجاد رسوب در کندانسور سیستم ‌های سرمایشی می ‌شود. در نتیجه اگر در بین کولینگ تاور و کندانسور یک مبدل حرارتی صفحه ‌ای قرار داده شود باعث جلوگیری از وارد شدن آلودگی به کندانسور می ‌شود.

  • محافظت کندانسور و چیلر ها از خوردگی

معمولا برای خنک کاری چیلر ها و کندانسور های سیستم‌ های سرمایشی مانند توربین نیروگاه‌ ها در صنایع مختلف از آب دریا استفاده می‌ شود. به دلیل یون کلر در آب دریا خوردگی پدید آمده و در نتیجه باعث سوراخ شدن کندانسور می ‌شود.

برای حل این مشکل باید از مبدل حرارتی صفحه ای استفاده کرد، زیرا این مبدل دارای راندمان بالایی بوده و قادر است آب را با دمای مناسب در سیستم جریان دهد. بنابراین استفاده از مبدل ‌هایی با جنس ورقه تیتانیوم می ‌تواند در مقابل یون کلر مقاومت کرده از خوردگی جلوگیری کند. توجه کنید که استفاده از مبدلی با جنس استنلس استیل هنگام استفاده از آب دریا برای خنک کاری مناسب نیست زیرا این جنس در برابر یون کلر مقاومتی ندارد.

نکات مهم هنگام استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای

اگر مبدل حرارتی صفحه ای در حال کار نباشد و در معرض دما های زیر صفر باشد، در صورت وجود آب در این مبدل امکان یخ زدگی و تغیر شکل صفحات وجود دارد. در نتیجه باید مبدل حراراتی صفحه ای به طور کامل خشک شود. برای تمیز کردن مبدل حرارتی صفحه ای، دستگاه باید خاموش شود و دمای آن به زیر 40 درجه سانتی گراد رسید. اگر یک صفحه آسیب ببیند و نیاز به عوض شدن داشته باشد معمولا صفحات مجاور آن نیز احتیاج به تعویض دارد .

برای بلند کردن دستگاه مبدل حرارتی صفحه ای نباید از اتصالات اطراف آن استفاده کرد. در هنگام راه اندازی مبدل حرارتی صفحه ای، توصیه می شود که از صافی روی ورودی های سیال استفاده شود. اگر سیال عاری از هر گونه ذرات الودگی باشد برای مبدل حرارتی صفحه ای نو همیشه امکان دارد ذراتی در سیستم باقی مانده باشد. این ذرات ممکن است درون مبدل حرارتی صفحه ای پمپ شوند و اگر درون آن گرفتار شوند می توانند باعث افت فشار کاهش بازدهی مبدل حرارتی صفحه ای و یا آسیب به آن شوند.

مبدل حرارتی صفحه ‌ای کاربرد های فراوانی برای تامین آب گرم مصرفی، گرمایش آب استخر ها و تامین آب گرم جكوزی و در صنایع تاسیساتی مربوط به سیستم تهویه مطبوع دارد و هنگام استفاده از آن باید به خوبی از آن مراقبت و نگهداری کرد.

گروه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر به عنوان مرجع تخصصی فروش انواع تجهیزات در حوزه تهویه مطبوع، انواع دستگاه های صنعتی، انواع دستگاه یخساز صنعتی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، فن کویل، مبدل حرارتی صفحه ای، پمپ و سیستم های آبرسانی، دستگاه سختی گیر، فیلتر شنی، انواع سختی گیر آب، انواع کولینگ تاور و اجزای آن، انواع اگزاست فن، سیستم های تصفیه آب و هوا با تنوع بسیار زیاد از لحاظ برند و مدل، با داشتن تیمی فنی و متخصص تلاش دارد تا بهترین کیفیت و رضایت را از آن هموطنان و به ویژه صنعت گران نماید. در صورتی که قصد مبدل حرارتی صفحه ای و محصولات مشابه را دارید، می توانید با دریافت قیمت مبدل حرارتی صفحه ای و مشورت کارشناسان فروش مهتاب گستر انتخاب بهتری داشته باشید.

مجموعه صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید مبدل حرارتی صفحه ای به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع مبدل حرارتی صفحه ای و دیگر مدل ها که داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبدل حرارتی صفحه ای و نحوه تولید آن ها و همچنین اطلاع از قیمت مبدل حرارتی صفحه ای به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 – 66706377 – 66709528

معرفی مبدل حرارتی صفحه ای

مبدل حرارتی صفحه ای، یکی از بهترین گزینه ها برای کاربرد در سیستم های انتقال حرارت به شمار می روند. از این مبدل ها به عنوان اواپراتور، کندانسور، اکونومایزر و دی سوپر هیتر در چیلر ها و هیت پمپ ها و بسیاری موارد دیگر استفاده و بهره برداری می شود. از خصوصیات مبدل های حرارتی صفحه ای، می توان به کارکرد در فشار کاری بالا اشاره کرد. فشار کاری این محصولات 40 bar می باشد. همچنین مبدل های حرارتی صفحه ای دارای دو نوع جوشی و واشری می باشند که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های متفاوتی دارند.

از جمله خصوصیاتی که به نوعی امتیاز این نوع مبدل ‌های حرارتی صفحه ای به شمار می ‌آید می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار عملکرد بالا
  • کاهش وقوع یخ زدگی در سیستم
  • ابعاد فوق العاده کوچک و وزن کم
  • عملکرد با کمترین نوسان فشار و دما
  • راندمان بالا بدلیل اختلاف دمای کم دو طرف مبدل

طراحی مبدل های حرارتی صفحه ای

در مبدل های حرارتی صفحه ای، به جای عبور لوله از درون یک محفظه (مانند مبدل های لوله ای و مبدل های پوسته و لوله) در عوض محفظه هایی به صورت متوالی وجود داشته که معمولاً عمق کمی دارند و توسط صفحات فلزی موج دار از یک دیگر جدا می شوند. این صفحات فلزی به کار رفته در مبدل های صفحه ای، ورق های نازک فلزی پرس شده ای هستند که غالباً از جنس فولاد ضد زنگ می باشند، چرا که استحکام مناسبی داشته و توانایی تحمل دمای بالا و مقاومت در برابر خوردگی را خواهند داشت. صفحات این مبدل ها به گونه ای پرس می شوند که فرورفتگی هایی (کانال) با زاویه مستقیم، جهت هدایت جریان سیالی که وارد مبدل شده است، ایجاد شوند.

اساساً دو نوع طراحی عمده برای مبدل های حرارتی صفحه ای تعریف می شود، که عبارت است از:

  • مبدل های حرارتی صفحه ای واشر دار

در نوع واشر دار مبدل های حرارتی صفحه ای، واشر هایی که عمدتاً از جنس لاستیک می باشند، بین صفحات فلزی قرار گرفته و آب بندی مورد نیاز را شکل می دهند. به طوری که دور تا دور لبه صفحات چسبیده می شوند. وجود این آب بندی جهت جلوگیری از نشتی جریان های سیال و اختلاط آن ها با یک دیگر ضروری است، اما علاوه بر این، هدایت جریان های سیال درون کانال های ایجاد شده به کمک همین واشر ها صورت می گیرد. در مبدل های صفحه ای واشر دار، افزایش و یا کاهش سطح تبادل کننده گرما و در نتیجه تغییر ظرفیت انتقال حرارت مبدل، به سادگی با اضافه کردن و یا کم کردن تعداد صفحات فلزی امکان پذیر می باشد. استفاده از این نوع مبدل های صفحه ای برای انتقال حرارت بین جریان های سیالی با حجم زیاد اما با فشار کم یا متوسط مناسب می باشد.

  • مبدل های حرارتی صفحه ای لحیم کاری شده

در واقع، این نوع از مبدل های حرارتی صفحه ای، بسته ای شامل صفحات فلزی با کانال های موج دار می باشند که بین هر یک از این صفحات، مواد پر کننده ای وجود دارد. به نحوی که هنگام فرایند لحیم کاری در خلاء، ماده پر کننده، نقطه اتصالی را در هر نقطه تماس بین صفحات، شکل داده و کانال های پیچیده ای را ایجاد می کند. مبدل های صفحه ای لحیم کاری شده طرحی ویژه و مناسب برای انتقال حرارت بین سیال های پر فشار می باشند.

عملکرد مبدل حرارتی صفحه ای

در مبدل حرارتی صفحه ای سیال گرم و سرد در دو جهت مخالف وارد مبدل می شوند. این صفحات سیال ها به صورت یکی در میان سرد و گرم در کنار یک دیگر قرار گرفته اند تا تبادل حرارت بین دو سیال صورت بگیرد.

ویژگی های مهم مبدل حرارتی صفحه ای

  • مبدل های حرارتی صفحه ای در بیمارستان ها و ساختمان های مرتفع به صورت مرکزی یا مستقل قابل استفاده می باشند.
  • مبدل های حرارتی جوشی، در چیلر های صنعتی، مسکونی و چیلر های جذبی به عنوان اواپراتور و کندانسور نیز استفاده می شوند.
  • در کاربری گرمایش از کف و گرمایش ذوب برف از سیال ثانویه آب و اتیلن گلیکول (ضد یخ)، در مبدل های حرارتی جوشی استفاده می شود.
  • در اواپراتور های سیستم های خنک کننده نیز از سیال آب، مخلوط آب با اتیلن گلیکول و مخلوط آب با پروپیلن گلیکول می توان استفاده کرد.
  • از مبدل های حرارتی صفحه ای جوشی، علاوه بر کاربرد در سیستم های برودتی، در سیستم های گرمایشی نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.
  • از جمله کاربرد های گرمایشی مبدل های صفحه ای می توان به گرمایش آب مصرفی، گرمایش از کف، گرمایش جهت ذوب برف و گرمایش استخر های شنا اشاره کرد.
  • در چیلر هایی که از کندانسور آبی استفاده می کنند، استفاده از مبدل های حرارتی صفحه ای سبب افزایش راندمان، کاهش فشار کارکرد و کاهش ضریب رسوب پذیری می شود.
  • جهت کنترل دمای روغن بهتر است از شیر سه راهه ترمواستاتیک در مدار آب خنک کننده استفاده شود و یا کنترل مدام دبی آب خنک کننده، دمای خروجی روغن ثابت می ماند.
  • مبدل های صفحه ای جوشی به دلیل ابعاد مناسب و وزن کم، راندمان بالا و فشار تست و کار بالا تر در پروسه های صنعتی مختلف نظیر صنایع هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند.
  • عملکرد مبدل حرارتی صفحه ای به نحوی است که آب گرم دیگ با دمای ورودی حدودی ۸۰ درجه سانتی گراد به عنوان سیال گرم کننده به قسمت اولیه مبدل وارد شده و آب خروجی از قسمت ثانویه بر اساس کاربرد های مختلف و دماهای مختلف خارج می شود.
  • روغن های صنعتی (به عنوان یکی از سیال هایی که می توانند در مبدل های حرارتی جوشی صفحه ای استفاده شوند) در دو نوع حلال و غیر حلال استفاده می شوند، در این حالت سیال خنک کننده می تواند آب یا مبرد های دیگر باشند.
  • از مبدل حرارتی صفحه ای جوشی، در سیستم های هیت پمپ نیز، به عنوان کندانسور یا اواپراتور استفاده می شود. در این دستگاه ها، گرمایش آب مصرفی مورد نیاز ساختمان نیز توسط این مبدل ها تأمین شده و جهت مصرف استفاده می شود.

کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای

با توجه به طراحی های مختلفی که برای مبدل های حرارتی صفحه ای وجود دارد، طیف گسترده ای از کاربرد های موجود را می توان برای این مبدل ها در نظر گرفت.

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای جوشکاری شده

نیروگاه های تولید برق، پالایشگاه های نفتی و ...

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای لحیم کاری شده

هیت پمپ، چیلر، سیستم سرمایش و گرمایش منطقه ای به عنوان واحد رابط حرارتی و ...

  • کاربرد مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار

سیستم های سرمایش و گرمایش منطقه ای به منظور ایجاد ارتباط بین ساختمان و شبکه، بازیابی حرارت، HVAC و صنایع گوناگونی از جمله مواد غذایی

موارد استفاده از مبدل های صفحه ای در سیستم های تبرید

  • به عنوان کندانسور جهت دفع حرارت از دستگاه
  • کاربرد به عنوان اواپراتور (با نوع انبساط مستقیم)
  • کاربرد به عنوان دی سوپر هیتر و در نقش سرد کننده گاز خروجی کمپرسور و کاهش ابعاد کندانسور در دستگاه
  • استفاده به عنوان اکونومایزر یا سابکولر جهت انتقال حرارت خط ساکشن و خط مایع و افزایش راندمان دستگاه

دلیل استفاده از مبدل صفحه ای برای گرم کردن محیط

یک دلیل استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای گرم کردن محیط است. مبدل‌ های حرارتی صفحه ای در رادیاتور ها یا فن کویل‌ ها توسط بخار یا آب داغ برای گرم کردن آب آن ‌ها است. در این دستگاه‌ ها مبدل و بخار یا آب داغ وجود دارد و در سوی دیگر آب وجود دارد. این آب، گرما را جذب کرده که با فرستادن آن به داخل رادیاتور ها باعث گرم شدن محیط می ‌شود.

دلیل استفاده از مبدل صفحه ای در سیستم‌ های گرمایشی

تامین آب گرم مصرفی

در سیستم‌ های گرمایشی فوری و جدید به دلیل وجود مبدل صفحه ای حرارتی، آب گرم در هر زمانی در دمای 43 درجه سانتی گراد تولید شده و قابل مصرف است. درحالی که در دستگاه‌ های مدل قدیمی گرمایشی آب گرم مورد نیاز تا دمای 60 درجه سانتی گراد بالا می ‌رود و در منابع کویل دار یا منبع دو جداره ذخیره می‌ شود. این آب در هنگام استفاده با آب سرد مخلوط شده و به دمای مناسب 43 درجه سانتی گراد می ‌رسد که قابل استفاده است. در نتیجه وجود مبدل حرارتی صفحه ای در سیستم گرمایشی فوری باعث کاهش مصرف انرژی و آب می ‌شود.

افزایش دمای آب سبب تشکیل رسوب بیشتر در سیستم شده و به تبع آن با افزایش رسوب نیز باعث افزایش دمای آب می ‌شود، برای حل این مشکل در سیستم گرمایش فوری از مبدل صفحه ای استفاده شده است. همان طور که بیان شد وجود مبدل حرارتی صفحه ای در سیستم سبب می ‌شود آب تا دمای 43 درجه گرم شود و به دما های بالا تر نرسد در نتیجه تولید رسوب کم تری نسبت به منابع کویل دار در مبدل حرارتی صفحه ای و لوله‌ های سیستم صورت می‌ گیرد.

دلایل استفاده از مبدل صفحه ای در سیستم‌ های سرمایشی

  • محافظت كندانسور از رسوب

به دو دلیل از مبدل‌ های صفحه ‌ای می ‌توان در کندانسور استفاده کرد یکی با وجود مبدل ‌های صفحه ‌ای می ‌توان بین سیال گرم شونده و گرم کننده به نزدیکی دما در حد یک درجه سانتی گراد دسترسی داشت و دیگری این که در برج خنک کننده مدار باز وجود دارد که سبب ورود آلودگی به آب داخل آن می ‌شود که سبب ایجاد رسوب در کندانسور سیستم ‌های سرمایشی می ‌شود. در نتیجه اگر در بین کولینگ تاور و کندانسور یک مبدل حرارتی صفحه ‌ای قرار داده شود باعث جلوگیری از وارد شدن آلودگی به کندانسور می ‌شود.

  • محافظت کندانسور و چیلر ها از خوردگی

معمولا برای خنک کاری چیلر ها و کندانسور های سیستم‌ های سرمایشی مانند توربین نیروگاه‌ ها در صنایع مختلف از آب دریا استفاده می‌ شود. به دلیل یون کلر در آب دریا خوردگی پدید آمده و در نتیجه باعث سوراخ شدن کندانسور می ‌شود.

برای حل این مشکل باید از مبدل حرارتی صفحه ای استفاده کرد، زیرا این مبدل دارای راندمان بالایی بوده و قادر است آب را با دمای مناسب در سیستم جریان دهد. بنابراین استفاده از مبدل ‌هایی با جنس ورقه تیتانیوم می ‌تواند در مقابل یون کلر مقاومت کرده از خوردگی جلوگیری کند. توجه کنید که استفاده از مبدلی با جنس استنلس استیل هنگام استفاده از آب دریا برای خنک کاری مناسب نیست زیرا این جنس در برابر یون کلر مقاومتی ندارد.

نکات مهم هنگام استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای

اگر مبدل حرارتی صفحه ای در حال کار نباشد و در معرض دما های زیر صفر باشد، در صورت وجود آب در این مبدل امکان یخ زدگی و تغیر شکل صفحات وجود دارد. در نتیجه باید مبدل حراراتی صفحه ای به طور کامل خشک شود. برای تمیز کردن مبدل حرارتی صفحه ای، دستگاه باید خاموش شود و دمای آن به زیر 40 درجه سانتی گراد رسید. اگر یک صفحه آسیب ببیند و نیاز به عوض شدن داشته باشد معمولا صفحات مجاور آن نیز احتیاج به تعویض دارد .

برای بلند کردن دستگاه مبدل حرارتی صفحه ای نباید از اتصالات اطراف آن استفاده کرد. در هنگام راه اندازی مبدل حرارتی صفحه ای، توصیه می شود که از صافی روی ورودی های سیال استفاده شود. اگر سیال عاری از هر گونه ذرات الودگی باشد برای مبدل حرارتی صفحه ای نو همیشه امکان دارد ذراتی در سیستم باقی مانده باشد. این ذرات ممکن است درون مبدل حرارتی صفحه ای پمپ شوند و اگر درون آن گرفتار شوند می توانند باعث افت فشار کاهش بازدهی مبدل حرارتی صفحه ای و یا آسیب به آن شوند.

مبدل حرارتی صفحه ‌ای کاربرد های فراوانی برای تامین آب گرم مصرفی، گرمایش آب استخر ها و تامین آب گرم جكوزی و در صنایع تاسیساتی مربوط به سیستم تهویه مطبوع دارد و هنگام استفاده از آن باید به خوبی از آن مراقبت و نگهداری کرد.

گروه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر به عنوان مرجع تخصصی فروش انواع تجهیزات در حوزه تهویه مطبوع، انواع دستگاه های صنعتی، انواع دستگاه یخساز صنعتی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، فن کویل، مبدل حرارتی صفحه ای، پمپ و سیستم های آبرسانی، دستگاه سختی گیر، فیلتر شنی، انواع سختی گیر آب، انواع کولینگ تاور و اجزای آن، انواع اگزاست فن، سیستم های تصفیه آب و هوا با تنوع بسیار زیاد از لحاظ برند و مدل، با داشتن تیمی فنی و متخصص تلاش دارد تا بهترین کیفیت و رضایت را از آن هموطنان و به ویژه صنعت گران نماید. در صورتی که قصد مبدل حرارتی صفحه ای و محصولات مشابه را دارید، می توانید با دریافت قیمت مبدل حرارتی صفحه ای و مشورت کارشناسان فروش مهتاب گستر انتخاب بهتری داشته باشید.

مجموعه صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید مبدل حرارتی صفحه ای به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع مبدل حرارتی صفحه ای و دیگر مدل ها که داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبدل حرارتی صفحه ای و نحوه تولید آن ها و همچنین اطلاع از قیمت مبدل حرارتی صفحه ای به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 – 66706377 – 66709528

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : -1

درباره ما
موضوعات
لینک دوستان
آمار سایت
  • کل مطالب : 4
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 4
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 5
  • بازدید ماه : 22
  • بازدید سال : 78
  • بازدید کلی : 775
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی